Koncert Ústřední hudby Armády ČR

Koncert Ústřední hudby Armády ČR

Mezinárodní den rodiny za doprovodu Ústřední hudby Armády České republiky

Ve čtvrtek 16. května od 17 hodin proběhne na náměstí Míru koncert Ústřední hudby Armády ČR při příležitosti oslavy Mezinárodního dne rodiny. MDR vznikl v roce 1993, kdy jej poprvé vyhlásila Organizace spojených národů, aby zdůraznila význam, který mezinárodní komunita přikládá rodině jako základu společnosti. Den má sloužit k podnícení zájmu o celosvětové problémy a témata týkající se rodin a připoutat k nim pozornost. 15. květen je proto příležitostí pro vlády všech zemí světa, ale i pro občanská sdružení a jiné nevládní organizace či pro jednotlivce, aby projevili svoji podporu instituci rodiny.

Při příležitosti Dne rodiny se od roku 2010 každoročně v měsíci květen realizuje pod záštitou náčelníka Generálního štábu AČR projekt 4 – 6-ti koncertů Ústřední hudby Armády České republiky se sólisty naší populární scény. V letošním roce doprovodí koncert zpěvem sólisté Radka Fišarová, Martin Chodúr, Kateřina Dabrowská a Bronislav Palowski. Dále se můžete těšit na jedenáctiletého harmonikáře Jaroslava Pokutu a instrumentální sólisty ÚH AČR. Koncert bude slovem doprovázet Václav Žmolík.

Koncerty jsou pořádány jako poděkování Armády České republiky všem rodinným příslušníkům vojáků, kteří slouží v zahraničních misích, vojenským veteránům, vojákům v činné službě a též široké veřejnosti. Koncerty se proto pořádají převážně ve veřejných prostorech v centru měst tak, aby široká veřejnost měla možnost si koncert vyslechnout.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a po roce si přijďte znovu poslechnout prvotřídní zpracování známých klasických i moderních skladeb.

Galerie

Informace o akci a jejím konání