DUO MANERA - koncert

DUO MANERA - koncert

Městská kultura Jindřichův Hradec Vás zve v rámci předplatného Kruhu přátel hudby na koncert s názvem „ŽENA A MUŽ NEJEN V RYTMU TANGA“ dne 11. června od 18.00 hodin do kaple sv. M. Magdaleny.

Účinkuje kytarové Duo Manera Miroslav Žára a Soňa Vimrová.

Kytarové duo bylo založeno v roce 2013 a vzniklo po dlouhodobé pravidelné spolupráci obou umělců, která trvá již od společných studií na plzeňské konzervatoři a pražské HAMU ve třídě prof. Štěpána Raka. V současné době se věnuje převážně autorským úpravám skladeb španělského a latinskoamerického repertoáru.

Miroslav Žára je absolventem Konzervatoře v Plzni a Hudební fakulty Akademie múzických umění v Praze, kde studoval u prof. Štěpána Raka. Pravidelně spolupracuje se zpěvačkou Editou Adlerovou, s tanečnicí Lolou Karpenko, se kterou založili soubor La Magia del Flamenco. Od roku 2008 je členem orchestru Hudebního divadla Karlín. Mezi jeho další aktivity patří spolupráce s Plzeňskou filharmonií v oblasti filmové hudby, od roku 2020 vyučuje flamencovou hru na Mezinárodní konzervatoři v Praze.

Soňa Vimrová vystudovala Konzervatoř v Plzni a Hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze ve třídě prof. Štěpána Raka. Od studií se pravidelně účastnila mezinárodních kytarových soutěží doma i v zahraničí. Jako sólistka vystoupila s Pražskou komorní filharmonií či orchestrem Atlantis. V současné době vystupuje také např. se zpěvačkou Michaelou Katrákovou či v triu Maurice Ensemble spolu se sólisty Národního divadla Bledarem Zajmi (violoncello) a Michaelou Zajmi (zpěv).

Zažijete večery plné temperamentu v úchvatném podání dvou mistrů klasické kytary.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a na kultura.jh.cz.

KD Střelnice

Galerie

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Úterý, 11. 6. - 18:00 Koupit
Kaple Maří Magdaleny
Název: DUO MANERA - koncert
Cena: od 180,00 Kč
Místo: Kaple Maří Magdaleny
Kostelní 20
377 01 Jindřichův Hradec
Zobrazit na mapě