JOHNNY CASH QUINTET- koncert

I tebe zajímá, co se v Jindřichově Hradci událo na poli kultury, v mezinárodním kontextu?

Ano, je tomu přesně 46 let, co se v Jindřichově Hradci objevila legenda mezinárodního formátu. Otevřely se dveře restaurace Střelnice a objevil se v nich muž v černém, hvězda americké country, John R. Cash a pronesl svoji klasickou větu: „Hello, I am Johnny CASH“. Cesta z koncertu v pražské Sportovní hale, směrem Vídeň, přes Jindřichův Hradec, je zahalena tajemstvím. Co je však důležité, tento světový fenomén se společně se svou kapelou The Tennessee Three v Jindřichově Hradci skutečně zastavil, a na dlouhé cestě občerstvil, v našem kulturním svatostánku Střelnice.

Po loňském „nultém ročníku“ si pro Vás Městská kultura Jindřichův Hradec připravila regulérní 1. ročník akce „Cashův Jindřichův Hradec“. A jako každý správný festival je i tato akce kombinací hudebního i filmového zážitku. V úterý 23. dubna v 17.00 hodin promítá kino Střelnice filmový opus Walk the line, který sleduje počátky kariéry této americké hudební legendy. V hlavních rolích se představí neméně fenomenální herci Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon. Program letošního ročníku bude pokračovat následující den 24. dubna v 19.00 hodin, přímo v restauraci Střelnice, a to živým vystoupením skupiny Johnny Cash Quintet, která si pro Vás připravila repertoár složený nejen z písní Johnnyho Cashe.

Přijďte i vy s námi zapátrat po stopách Johnnyho Cashe a podpořit kulturní dění v Jindřichově Hradci!

Připomínáme, že vstupné na koncert je zdarma, filmový snímek v kinosálu pak za vstupné symbolické.

Johnny Cash (1932–2003) byl americký zpěvák, kytarista a skladatel. Proslul především díky americké country, ale svým rozsahem patřil i do dalších žánrů. Podle mnoha hudebních kritiků se stal jedním z nejvýznamnějších amerických hudebních tvůrců a interpretů dvacátého století. To dosvědčuje např. i 13 hudebních ocenění Grammy, včetně té Za celoživotní dílo z roku 1999. Důležitou stránkou jeho života bylo také zapojení do veřejného života, jako např. slavný koncert v kalifornské věznici Folsom.

Galerie

Informace o akci a jejím konání