Anděl na kůru - koncert

Anděl na kůru - koncert

V úterý 12. prosince v 18:00 se v kapli sv. Maří Magdaleny bude konat koncert Anděl na kůru.

Eva Garajová společně s Alešem Bártou představují projekt, v jehož rámci dochází k mimořádnému spojení špičkového varhanního umění s nezaměnitelným mezzosopránem jedné z nejvýraznějších osobností písňové literatury u nás.

Mezzosopranistka Eva Garajová je absolventkou Konzervatoře v Bratislavě a Vysoké školy múzických umění v Bratislavě. Dále studovala v Osimu, v Buffalu a na mistrovských kurzech u Enzy Ferrari, Julie Hamari a Christy Ludwig. Spolupracuje se Státní operou Praha, kde během svého působení nastudovala více než dvacet rolí světového operního repertoáru. Dnes je Eva Garajová zařazena mezi nejvýznamnější interprety písňové literatury své generace v Česku i na Slovensku. Její nahrávky pro vydavatelství Arco Diva vzbuzují svou autentičností pozornost i na mezinárodní hudební scéně.

Aleš Bárta je jedním z nejúspěšnějších českých varhaníků. Svá studia zahájil na brněnské konzervatoři u prof. Josefa Pukla a pokračoval na pražské Akademii múzických umění ve třídě doc. Václava Rabase. Již při studiu se stal úspěšným účastníkem domácích a později mezinárodních soutěží. Je pravidelným hostem festivalů Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Janáčkův máj a Mezinárodního hudebního festivalu Brno. Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Natočil 30 sólových kompaktních disků, za které získal četná ocenění.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a nebo na kultura.jh.cz

Kaple sv. M. Magdaleny

Galerie

Informace o akci a jejím konání