TŘI VRCHY

TŘI VRCHY

Závěr trilogie filmů z prostředí vrchů a hor nacházejících se na jihu České republiky

NA POMEZÍ ČECH A MORAVY

Mezi Javořicí, Čeřínkem a Křemešníkem zní píseň vrchoviny. Vypráví o lidech a krajině, v níž našli svůj domov. O řemesle a soběstačnosti, o zemědělství, o pospolitosti a tradici. O zemi i o nebi.

Film TŘI VRCHY zachycuje onu důvěrně známou a jedinečnou atmosféru Českomoravské vysočiny, ukazuje její typické rysy a představuje pohledy a postoje lidí, kteří zde pracují a žijí.

Tento snímek uzavírá trilogii filmů z prostředí vrchů a hor nacházejících se na jihu České republiky - první film ČESKÁ KANADA VYPRAVUJE (2020) doprovodil svým hlasem Ondřej Vetchý, jeho volné pokračování JEDNA ZEMĚ, JEDEN DOMOV (2022) pak Veronika Khek Kubařová. Ve třetí části se oba herci potkají, aby v symbolické rovině završili vyprávění o vztahu člověka s touto krajinou.

Ve filmu promluví Matěj Kolář o Čeřínku a Čertově Hrádku, Marta Uhlířová a Jiří Chadim o životě v Novém Rychnově, restaurátor Jaroslav Benda o obnově vzácných artefaktů této části Vysočiny, Tereza Hašková o vytváření originálních prvků v krajině a umocňování atmosféry výjimečných míst, Vratislav Moudr o chovu a výcviku sokolů, Jan Rabell o sklárně Janštejn a jejím úspěchu, Vladimír Tomšík o fenoménu Horní Dubenky, Jaroslava Čevelíková o minulosti i současnosti Popelína a Alfred a David Habermannovi o jejich kovářském umění a blízkém vztahu s Javořicí.

KD Střelnice dne 18. 12. 2023 v 19:00.

Cena vstupenky: 100,- , 50,- (pro mládež do 15 let)

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a nebo on-line na kultura.jh.cz

Partneři filmu: Horní Dubenky, Nový Rychnov, Popelín, Častrov, Horní Cerekev, Třešť

Sponzoři: Sponzoři: Bohemia Cargo s.r.o., Status stavební a.s., Půjčovna na jihu s.r.o., Elzy s.r.o., Čajovna U Zámku J. Hradec, Bistro Karot J. Hradec, JH Solar s.r.o., Preda CZ s.r.o. Pelhřimov, Zemědělské družstvo Popelín, Zepa Žirovnice, Šiman Bohdalín s.r.o., Hudební nástroje Art Music J. Hradec, Lyžařský areál Čeřínek, Sunpower s.r.o.

Délka filmu: 45 minut

Rok výroby: 2023

Datum premiéry: 14. prosince 2023

tri-vrchy

Informace o akci a jejím konání