HUDBA 19. STOLETÍ NA ORIGINÁLNÍ HISTORICKÉ KYTARY

HUDBA 19. STOLETÍ NA ORIGINÁLNÍ HISTORICKÉ KYTARY

Městská kultura Jindřichův Hradec Vás zve v rámci předplatného Kruhu přátel hudby na koncert „HUDBA 19. STOLETÍ NA ORIGINÁLNÍ HISTORICKÉ KYTARY“ dne 22. června od 18.00 hodin do kaple sv. M. Magdaleny.

Účinkuje Jiří Meca. Narozen v roce 1990, pochází z Opavy, kde navštěvoval ZUŠ Václava Kálika u paní učitelky Jarmily Bystroňové. V kytarovém i hudebním vývoji mu velmi pomohli tatínek Petr a dědeček Jiří, kteří jsou také pedagogy kytary. Absolvoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě pod vedením MgA. Ondřeje Gilliga. Zúčastnil se různých festivalů a mistrovských kurzů. Bakalářské i magisterské studium absolvoval na VŠMU v Bratislavě u prof. Jozefa Zsapky. Byl vybrán ke studiu v rámci Erasmu na Akademii Mzycznou im. Karola Szymanowskiego v Katowicach. Působí jako pedagog v ZUŠ Bruntál a na konzervatoři v Opavě. Hraje na kytary Masaki Sakurai a Petr Vančata.

Program Joseph Kaspar Mertz, Napoleon Coste, Fernando Sor, Vasily Sarenko, Andrei Sychra, Mauro Giuliani, Joseph Kaspar Mertz a Luigi Legnani.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a nebo on-line na kultura.jh.cz

Kaple sv. M. Magdaleny

Galerie

Informace o akci a jejím konání