Tři holky jako květ - divadlo

Divadelní společnost Jablonský uvádí reprízu hry 5. 10. 2023 od 19:00 v KD Střelnice. Představení je benefiční a výtěžek bude věnován Hospicu sv. Kleofáše.

Hra je psaná formou stand-upů, které se poskládají do příběhu jedné rodiny s jejími každodenními radostmi i starostmi, malými i velkými problémy.

Babička Kate - pečuje o svého nemocného manžela a dělá si starosti o svou přepracovanou dceru Lorraine.

Lorraine - pracuje v obchodě s dámským zbožím. Její až chorobná závislost na čistotě a pořádku a absence zmizelého manžela ji dovedou do psychologické poradny. Moc neví, co se svojí dospívající dcerou Amber, jak se s ní sblížit a porozumět jí.

Amber - revoltující ztřeštěná maturantka bere život hodně "hákem". Sex a alkohol bere na lehkou váhu, příliš si neláme hlavu, co z toho může vzejít.

Tři obyčejné ženy nám bez zbytečného sentimentu a s velkou dávkou humoru svěřují své radosti, trápení i svá nejniternější tajemství. Jejich odzbrojující upřímnost i notná dávka sebeironie vás dokážou současně dojmout i rozesmát. Brilantně napsaná hra Holky jako květ (Little Gem) irské autorky Elaine Murphyové byla v roce 2009 oceněna Společností irských dramatiků a scénáristů jako nejlepší hra roku. V tom samém roce posbírala mnohá další ocenění, mimo jiné hlavní cenu poroty na slavném dublinském Fringe festivalu.

Režie Sabina Langerová, hrají Kateřina Heřmánková, Radka Hurych Hájková, Zuzana Svobodová.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně KD Střelnice nebo on-line na www.kultura.jh.cz. od 1. 9. 2023.

Galerie

Informace o akci a jejím konání