STŘÍPKY ZE ŽIVOTA DVOŘÁKOVA - koncert

STŘÍPKY ZE ŽIVOTA DVOŘÁKOVA - koncert

Městská kultura Jindřichův Hradec Vás zve v rámci předplatného Kruhu přátel hudby na koncert „STŘÍPKY ZE ŽIVOTA DVOŘÁKOVA “ dne 8. listopadu od 18.00 hodin do kaple sv. M. Magdaleny. Účinkuje Jitka Baštová na akordeon a Jindřich Macek na loutnu.

Jitka Baštová /akordeon/ v letech 2004 - 2009 studovala na Konzervatoři Pardubice, kde absolvovala hru na akordeon. V průběhu studia přestoupila z klávesového na knoflíkový nástroj. Po absolvování konzervatoře byla přijata na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kde v roce 2014 dokončila magisterské studium u prof. Borise Lenka. V současné době vyučuje na ZUŠ v Havlíčkově Brodě, kde v roce 2008 založila akordeonovou třídu na pobočce v Přibyslavi.

Jindřich Macek /loutna/ v době svých studií získal několik ocenění v kytarových soutěžích, např. 1. cenu v celostátním kole soutěže ve hře na kytaru v Kutné Hoře se zvláštním oceněním poroty za interpretaci barokní hudby. Kytarovou hru na Konzervatoři v Pardubicích absolvoval u prof. Stanislava Juřici v roce 1993 a pokračoval v téže třídě se studiem hry na loutnu, které zakončil absolventským koncertem v Hradci Králové v červnu roku 1999. Je historicky prvním absolventem oboru loutna na Akademii staré hudby při Filosofické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně ze třídy Miloslava Študenta (2005). V současné době působí jako ředitel ZUŠ v Havlíčkově Brodě. Koncertuje jako sólista i jako loutnista rozmanitých komorních seskupení.

Program A. Dvořák, L. Janáček, B. Martinů, V. Trojan a další.

Galerie

Informace o akci a jejím konání