KOMORNÍ KONCERT

KOMORNÍ KONCERT

Městská kultura Jindřichův Hradec vás zve v rámci předplatného Kruhu přátel hudby na „KOMORNÍ KONCERT “ dne 15. září od 18:00 do kaple sv. M. Magdaleny.

Účinkuje Eliška Brožková Pospíšilová - klarinet, Barbora Štilcová Plachá – harfa

MgA. Eliška Brožková Pospíšilová, DiS, absolvovala Pražskou konzervatoř, Akademii múzických umění v Praze, obor klarinet: Již v začátcích své umělecké dráhy se umístila na 1. místě celostátního kola soutěže Základních uměleckých škol v kategorii klarinet, na 1. místě celostátního kola ZUŠ v klarinetovém kvartetu, na Duškově soutěži - 1. a 2. cena. Je držitelkou 2. ceny Concertina Praga. Je zakládající členkou tria Emida spolu se sopranistkou Miroslavou Časarovou a klavíristou Danielem Wiesnerem. Působí v duu klarinet a harfa spolu s harfistkou Barborou Plachou.Je členkou dechového tria spolu s klarinetistkou Annou Paulovou a fagotistou Petrem Hlavatým.

Barbora Štilcová Plachá, narozená v Praze, hraje nejen klasickou hudbu, ale ráda se účastní i vícežánrových projektů a aktivně se věnuje historicky poučené interpretaci. Vystudovala Pražskou konzervatoř, Královskou konzervatoř v Bruselu ve třídě Jany Bouškové a Norskou hudební akademii v Oslo ve třídě francouzské harfistky, Isabelle Perrin. Publikum i kritika ji oceňují za její poetickou interpretaci, hudební cit i technické schopnosti a patří k předním českým sólovým harfistkám mladší generace. Díky své hudební všestrannosti hrála jazz s mnoha předními jazzovými hudebníky v České republice. Kromě jednozářezové harfy hraje na moderní pedálovou harfu Canopée francouzského firmy Camac a jazz a blues na Modrou harfu stejného výrobce.

Program J. K. Vaňhal, J. K. Krumpholtz, I. Stravinský, B. Kovács, G. Fauré, B. Smetana, I. Muller.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a na www.kultura.jh.cz

Kaple sv. M. Magdaleny

Galerie

Informace o akci a jejím konání