JOSEF SUK PIANO QUARTET - koncert

 JOSEF SUK PIANO QUARTET - koncert

Koncert v rámci Kruhu přátel hudby

Městská kultura Jindřichův Hradec vás zve v rámci předplatného Kruhu přátel hudby na koncert dne 12. května od 18.00 hodin do kaple sv. M. Magdaleny.

Účinkuje Radim Kresta – housle, Eva Krestová – viola, Aneta Šudáková – violoncello, Pavel Zemen – klavír.

Klavírní kvarteto Josefa Suka je uznáváno širokým publikem pro prodání hudby s absolutní technickou zručností a zároveň s procítěným lyrickým přednesem. Soubor je pojmenován podle houslisty Josefa Suka (1929-2011), jedné z největších osobností houslové generace 20. století, vnuka skladatele Josefa Suka a pravnuka Antonína Dvořáka.

Soubor byl založen houslistou Radimem Krestou v roce 2007 původně ve složení klavírního tria. Pod názvem „Klavírní kvarteto Josefa Suka“ vystupuje soubor od roku 2014 a stává se nositelem prestižní „Ceny Českého spolku pro komorní hudbu“. Díky těmto úspěchům získal ansámbl možnost koncertovat na mnoha významných světových pódiích a také natočit své debutové CD a DVD. V roce 2017 vyšlo souboru nejnovější kvartetní CD u vydavatelství Supraphon s hudbou Josefa Suka a Antonína Dvořáka, které se hned vzápětí setkalo s velmi pozitivními ohlasy kritiků doma i v zahraničí. Kvarteto je pravidelným hostem i mnoha festivalů. Soubor natáčel živě do italského, rakouského a českého rozhlasu. Repertoár kvarteta zahrnuje stěžejní díla od klasicismu po současnost, těžištěm jsou pak díla Johannesa Brahmse, Antonína Dvořáka, Josefa Suka a Bohuslava Martinů, významná díla 20. století a díla soudobá. Kvarteto pravidelně premiéruje skladby, které mu věnovali významní skladatelé jako Jean-Luc Darbelay, Max E. Keller, Matteo D´Amico, Marta Jiráčková nebo Jiří Gemrot.

Program: Josef Suk, Antonín Dvořák, Gustav Mahler

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a na www.kultura.jh.cz

Galerie

Informace o akci a jejím konání