VZPOMÍNKOVÉ PROMÍTÁNÍ VI.

VZPOMÍNKOVÉ PROMÍTÁNÍ VI.

Staré filmy jindřichohradeckých amatérů opět uvidíte na stříbrném plátně

Městská kultura Jindřichův Hradec a zapsaný spolek AV Studio Jindřichův Hradec se sídlem v Kardašově Řečici zve všechny příznivce regionální historie na šesté Vzpomínkové promítání do kinosálu jindřichohradeckého Kulturního domu Střelnice. Projekce nově digitalizovaných amatérských filmů autorů z Jindřichohradecka se uskuteční v pondělí 25. března 2024 od 19 hodin.

V rámci šestého vzpomínkového večera představí autoři pořadu další nově digitalizované filmové vzpomínky. Diváci navštíví tábor skautů v Žabí zátoce v roce 1939 prostřednictvím další filmové lahůdky z archivu rodiny Krninských, zhlédnou Hradecký historický filmový zpravodaj (koláž dokumentů, připomínajících některé události nedávné historie, např. otevření nového interního oddělení v nemocnici v prosinci 1973 a další. Pamětníci možná poznají sebe nebo své známé v dokumentu „Okresní spartakiáda 1975“. Ani při šestém vzpomínkovém promítání nebude chybět hraný film.

Projektu digitalizace filmových záznamů regionálních filmových tvůrců se věnují dva nadšení filmoví amatéři z Kardašovy Řečice – učitel Karel Sláma a podnikatel v oboru elektroniky František Beneš. Ti za finanční podpory měst Jindřichův Hradec a Kardašova Řečice uvádí zpět do života filmové záznamy zachycující nejen rozmanité společenské události, místa a osobnosti regionu, ale také samostatná filmová díla menšího rozsahu místních autorů. Promítané staré filmy doplňují zajímavou hudbou a komentářem, ve kterém představují osoby ve filmech zachycené.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně KD Střelnice nebo on-line na kultura.jh.cz.

KD Střelnice

Délka akce: 120 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání