55. ROČNÍK CONCERTINO PRAGA

55.  ROČNÍK CONCERTINO PRAGA

Město nad Vajgarem přivítá mladé naděje klasické hudby již po pětapadesáté

V pátek 22. září od 19:00 se v Rytířském sále jindřichohradeckého státního hradu a zámku uskuteční Koncert vítězů a finalistů 57. ročníku Dvořákovy mezinárodní rozhlasové soutěže pro mladé hudebníky Concertino Praga. Jihočeský festival Concertino Praga, který letos slaví své symbolické pětapadesáté narozeniny, tradičně navazuje na pražskou část soutěže. Naděje klasické hudby v týdnu od 18. do 22. září představí své umění v rámci koncertů v Českém Krumlově, Táboře a v Bechyni a své putování po jihočeských městech završí právě koncertem na jindřichohradeckém zámku.

V letošním ročníku soutěží muzikanti v kategoriích jednotlivců a komorní hry. O vítězích obou kategorií rozhodne porota na veřejném finálovém soutěžním koncertě v pražském Rudolfinu v sobotu 16. září za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Jana Kučery.

V kategorii jednotlivců se do finále soutěže probojoval flétnista Fabian Johannes Egger z Německa, houslistka Margaryta Pochebut z Ukrajiny a čeští klavíristé Denis Stefanov a Adam Znamirovský, v komorní hře budou o vítězství usilovat české soubory Duo Comenius, Duo Jaklová-Mráček, Duo Matejča-Schulmeister a Trio Florestan z Německa.

Koncert v Jindřichově Hradci se koná pod záštitou starosty města Michala Kozára.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a na kultura.jh.cz od 1. 9. 2023.

Státní hrad a zámek Jindřichův Hradec – Rytířský sál

Galerie

Informace o akci a jejím konání