DNY MĚSTA JINDŘICHŮV HRADEC 2024

DNY MĚSTA JINDŘICHŮV HRADEC  2024

Dny města nabídnou bohatý program

Na první červnový víkend pro Vás město Jindřichův Hradec už tradičně připravuje Dny města Jindřichův Hradec. Tentokrát slavnosti začínají v pátek 31. května programem na náměstí Míru, kde vystoupí od 19:00 písničkář Láska a hlavní hvězdou večera bude oblíbená skupina Buty, která zahraje od 20:30.

V sobotu 1. června zahájí program od 10:00 vystoupení dechového orchestru, v letošním roce nás navštíví pražská Veselka, která v letošním roce oslavuje 100. výročí narození svého zakladatele Ladislava Kubeše. Na dechovku naváže ve 13:30 vystoupení českého zpěváka, baviče a multiinstrumentalisty Ivana Mládka s jeho Banjo Bandem, jehož písně dobře znají děti i dospělí a jehož humor nám zpříjemní den.

Od 16:00 vystoupí na náměstí Míru dechový showband Brass Avenue, který u nás vystoupil na Svatováclavských slavnostech před dvěma lety. Od 18:00 se můžeme těšit na zpěvačku Debbi a večer zakončí od 20:00 koncert Kamila Střihavky & Leaders! Sobotní program během dne na náměstí doplní vystoupení bubenického souboru Tam Tam Batucada a provazochodecké přechody přes náměstí Míru. Samozřejmostí jsou stánky s rozmanitou nabídkou nápojů a občerstvení.

Ve spolupráci s Hospicovou péčí sv. Kleofáše jsme pro vás stejně jako v loňském roce připravili Bleší trh pro hospic, který se uskuteční na Masarykově náměstí od 10:00 do 18:00 hodin. Bližší informace pro dárce budou uvedeny na webových stránkách hospice.

Sobotní program nebude probíhat jen na náměstí, a vzhledem k tomu, že na tento den připadá Den dětí, bude určen zejména nejmenším návštěvníkům. Muzeum fotografie a MOM připravilo program s názvem Dětský den a Báječný jarmark, který zahrnuje dětské dílničky, fotografování s letní tematikou a prodej občerstvení a rukodělných výrobků v prostorách muzea. Program bude připraven od 10:00 do 17:00.

Dům gobelínů na tento den připravuje program Zábavné tkaní pro děti a na Hvězdárně a planetáriu prof. Františka Nušla čeká návštěvníky promítání, pozorování oblohy a ukázka virtuální reality.

V neděli 2. června zakončíme Dny města vystoupením orchestru Hudby hradní stráže a PČR, která zahraje od 18 hodin na náměstí Míru.

Akce je podpořena z rozpočtu Jihočeského kraje.

Informace o akci a jejím konání