KONCERT Jindřichohradeckého Big Bandu

 KONCERT  Jindřichohradeckého Big Bandu

Město Jindřichův Hradec Vás zve na koncert Jindřichohradeckého Big Bandu, který proběhne v sobotu 5. srpna na náměstí Míru od 19:00. Na koncertě vystoupí jako host orchestru zpěvák Jiří Hromádka, Jindřichohradecký rodák a hvězda české pop-music 70. let.

Jindřichohradecký Big Band a jeho současné seskupení muzikantů zajímajících se o swingovou, jazzovou a taneční hudbu, navázalo na původní hradeckou kapelu, která se jmenovala Retro Band. Tato kapela hrála v menším obsazení do roku 2014. V roce 2015 se vedení orchestru ujal Zdeněk Zadražil z Jindřichova Hradce, který je klarinetistou, saxofonistou a ředitelem ZUŠ Žirovnice. Kapela hned začala hrát ve velkém, bigbandovém obsazení. Tak vznikl Jindřichohradecký Big Band - JHBB, který hraje v následujícím složení: pět saxofonů, čtyři pozouny, čtyři trumpety, kytara, klavír, basová kytara a bicí nástroje. Kapela má svoje stálé sólisty: tři zpěvačky a jednoho zpěváka. Tímto krokem si otevřela možnost hrát široký a pestrý repertoár, který je však náročný na kvalitu a muzikantské schopnosti hráčů. Jednotliví hráči pocházejí vesměs z Jindřichova Hradce a okolí, což je velmi povzbuzující skutečnost. Pravidelným a systematickým zkoušením orchestru, jakož i cvičením samotných hráčů se JHBB vypracoval do pozice, kdy je schopen kromě svých koncertů doprovázet i řadů našich špičkových interpretů, jako např. swingového zpěváka Jana Smigmatora či muzikálového zpěváka Václava Noida Bártu. JHBB opakovaně doprovází na koncertech Tomáše Savku, Jitku Zelenkovou, Dashu, Ilonu Csákovou a v poslední době intenzivně spolupracuje s bavičem a zpěvákem Vladimírem Hronem.

Vstupné je možné zakoupit v pokladně KD Střelnice, online na kultura.jh.cz a na místě. Symbolická výše vstupného je určena jako příspěvek na pořádání letních koncertů.

Náměstí Míru

Galerie

Informace o akci a jejím konání